Wie ben ik

Toen ik 18 was, was ik me niet heel bewust van wie ik was en waar ik naartoe wilde. Ik besloot TEW te studeren en ben daarna zo’n beetje automatisch in de marketing communicatie wereld terechtgekomen, waarin ik jaren heel gelukkig was. Na 15 jaar begon het echter een beetje te knagen en ben ik in 2012 door mijn toenmalig perfectionisme en het niet meer trouw zijn aan mezelf zelf in een burn-out terechtgekomen. Door noodgedwongen de tijd te nemen echt naar mezelf te durven kijken, herontdekte ik toen wie ik in essentie ben en waar ik mijn energie uit haal: een combinatie van de nodige vrijheid om projecten aan te nemen die echt bij me passen, mensen helpen door met hen in verbinding te gaan en mijn grote passie voor dieren en reizen.

Ik nam ontslag, startte als freelance consultant, ondernam enkele verre reizen doorheen Azië en Zuid-Amerika en studeerde 4 jaar psychotherapie. Tijdens deze studie verloor ik onverwacht mijn vader, waar ik heel erg van heb afgezien. Maar de genadeslag kwam pas echt toen ik vlak na mijn studie ook geheel onverwacht mijn moeder verloor. Ik besloot de reis naar Indië die vlak na haar overlijden gepland stond voor een yoga teacher training gewoon te laten doorgaan, wat een van de zwaarste maar ook mooiste periodes van mijn leven was en het beginpunt van de persoon die ik ondertussen geworden ben.

Na de reis naar Indië ben ik naar Engeland verhuisd om daar het Pure Circle Inner Wellness Center op te starten. Ik volgde nog enkele bijkomende opleidingen zoals een tweede yoga teacher training in Indië, Reiki en Acupressure seated massage in Engeland en enkele meer spiritueel getinte opleidingen in Schotland.

Begin 2020 met het uitbreken van de pandemie hebben we ons Retreat Center in Engeland on hold gezet en engageer ik me nu opnieuw tijdelijk voor een freelance communicatieproject in België. Ik wil daarnaast ook graag mijn hart blijven volgen in het verder inspireren van mezelf met een bijkomende opleiding als health coach tot eind dit jaar en een geplande reis naar Indië begin volgend jaar en ben heel blij dit najaar mijn eerste retreats in Spanje aan te kunnen bieden.

Ik geloof vanuit mijn eigen ervaring heel erg in het terugbrengen van mensen naar hun authentieke ik, naar het herontdekken van passies en drijfveren, het terugkeren naar je kern om zo de cirkel terug rond te maken. Ik wil mensen graag helpen om ook zichzelf terug te vinden en opnieuw in hun kracht te staan. Om bewust in het leven te staan, het leven ten volle te leven en te gaan voor een leven waar je oprecht gelukkig van wordt.

We krijgen allemaal te maken met mindere momenten. Maar ik geloof er rotsvast in dat we met een beetje ondersteuning en het jezelf gunnen van een moment van rust en ruimte, we allemaal de mogelijkheid hebben het leven opnieuw volop te omarmen, ongeacht de pijn en moeilijkheden die we soms doorgaan. En dat wil ik iedereen vanuit de zijlijn mee helpen vinden.

- Raina

Opleidingen die me allen geïnspireerd hebben:

 • Integratieve Psychotherapie, AIHP, België
  (2012 - 2016)
 • Relaxatie, AIHP, België
  (2013 - 2014)
 • Equine Assisted Therapy, EAGALA, UK
  (2015)
 • Yoga Teacher Training (200hrs), Oceanic Yoga, Indië
  (2017)
 • Yoga for stress & anxiety, Svastha yoga therapy program, Nederland
  (2018)
 • Seated acupressure massage, UK
  (2018)
 • Breathwork en verschillende spirituele cursussen, Lendrick Lodge, Schotland
  (2018 - 2019)
 • Reiki I en II, UK (2019)
 • Yin Yoga Teacher Training (50hrs), Preksha Yoga, Indië
  (2020)
 • Health Coach, College of Naturopathic Medicine, UK
  (2021- 2022, in opleiding)